Skořicové šneky z kynutého těsta jako lahodný dezert

skořicové šneky

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Mléko polotučné250 ml
Cukr moučka20 g
Čerstvé droždí25 g
Mouka hladká400 g
Sůl1 špetka
Máslo110 g
Cukr bílý45 g
Skořice5 g
Vejce1 kus

Postup skořicoví šneci

1

Smícháme mléko, 2 lžičky moučkového cukru a kvasnice a necháme stát 15 minut.

2

Mouku smícháme se 2 lžícemi cukru moučka, přidáme sůl, rozpuštěných 60 g másla, kvásek a zpracujeme těsto. Na teplém místě necháme nakynout do dvojitého objemu.

3

Těsto rozdělíme na 2 kusy. Každý vyválíme do obdélníku, na ten rozetřeme 50g změklého másla, posypeme cukrem smíchaným se skořicí.

4

Plát srolujeme a krájíme na kousky o cca 2,5 cm. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.

5

Potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem.

6

Dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi 7-10 minut.

Skořicoví šneci jsou jsou skvělou sladkostí ke kávě či ke snídani. Při jejich pečení provoníte celý byt a jelikož jsou skořicoví šneci z kynutého těsta, určitě si zamilujete i to, jak jsou krásně nadýchaní. Recept na skořicové šneky není tak složitý jak se může zdát. Jde pouze o to, aby nám těsto nakynulo a pak už je to dá se říct hračka. Skořicový šnek dokáže zlepšit den snad každému. Skořice je navíc tělu celkově velmi prospěšná, podporuje trávení a pomůže také při nachlazení. Někteří lidé na kynuté skořicové šneky ještě dávají polevu z moučkového cukru, bílého jogurtu, rumu a citrónové šťávy.

Tip: Pečení skořicových šneků vyjde výhodně, když jsou kvalitní suroviny cenově dostupnější, například máslo či mléko v akci Penny. Právě s tím může pomoci portál Kaufino, kde jsou sdíleny slevy a akce, například mléko v akci Penny a mnoho dalších. 

Skořicové šneky a bezinkový sirup za studena

Kynuté skořicové šneky chutnají výborně nejen s kávou, naopak bezinkový sirup za studena je také skvěle doplní. Má totiž specifickou nakyslou chuť, která se ke skořici náramně hodí. Tento recept na bezinkový sirup za studena je velmi snadný a zvládne jej vážně každý, nic zde nevaříme, jen louhujeme květy bezu s citrónem a poté přidáme cukr či jiné sladidlo podle chuti. Tato šťáva osvěží každý letní den a hodí se k ní také máta peprná. Bezinkový sirup uchováváme v pečlivě omytých skleněných lahvích, a to nejlépe v chladnu a temnu.

Lívance nebo skořicový šnek?

Další výbornou snídaní mohou být vedle skořicových šneků i lívance. Připravit si těsto na lívance není nic těžkého a je hotové za pár minut. Pak už je dozdobíme lívance podle své chuti a nálady. Doporučujeme čerstvé ovoce, řecký jogurt a ořechy. Takový pokrm je nutričně vyvážený a navíc ještě chutná výborně. Těsto na lívance můžeme zvolit kynuté či nekynuté a nebo sáhnout po zdravější variantě, pokud zrovna držíme redukční jídelníček. Ať už tedy zvolíte skořicové šneky nebo lívance, přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 517.928 Kj

Bílkoviny20.38 g
Sacharidy9.01 g
Sacharidy z cukrů5.06 g
Tuky8.31 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina6.36 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.