Snadný recept na dušený špenát

Špenát

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Špenát čerstvý200 g
Vejce bílek1 kus
Sůl1 špetka

Postup špenát

1

Listový špenát umixujte spolu s česnekem a solí.

2

Vzniklou směs dejte dusit na pánev.

3

Po cca 3 minutách přidejte bílek.

Snadný recept na dušený špenát, který efektivně doplní váš pokrm. Špenát je snad tím nejprospěšnějším zástupcem z řad zeleniny, vašemu tělu dodá opravdu velké množství blahodárných látek. Špenát se pyšní vysokým obsahem vitaminu A a B, čímž například přispívá ke zdravému a krásnému vzhledu vlasů, pokožky či nehtů. Receptů, které obsahují špenát, je spousta, připravit si můžete například zapečené těstoviny se špenátem.

Snadný recept na dušený špenát

Listový špenát umixujte tyčovým mixérem spolu s česnekem a trochou soli. Vzniklou směs dejte dusit na pánev a po cca 3 minutách přidejte jeden bílek.

Jedná se o skvělou přílohu k masu nebo palačinkám.

Stejně tak jako čerstvý můžete použít i mražený špenát. Avšak než se vrhnete na přípravu, vložte si mražený špenát do hrnce a pod pokličkou ho na mírné teplotě nechejte rozmrznout.

Špenát: výborná příloha i pomocník při hubnutí

Čerstvý špenát je výbornou přílohou do salátů, anebo do polévek. Skvěle si rozumí s vajíčkem, s nímž se postará o výtečnou chuť, kterou oceníte kupříkladu ve vaječné omeletě. Velkou výhodou čerstvého špenátu je i to, že se z něj dají připravovat jak slané, tak sladké pokrmy, a tak si zkrátka vybere každý.

Špenát poprvé světlo světa spatřil v daleké Asii, odkud se postupně rozšířil do celého světa. Jedná se o opravdu nenáročnou rostlinku, která efektivně poslouží při hubnutí. Obsahuje totiž více než 90 % vody, kromě toho je plný bílkovin a vlákniny.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 98.15 Kj

Bílkoviny4 g
Sacharidy1.51 g
Sacharidy z cukrů0.13 g
Tuky0.12 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.02 g
Sodík0.07 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.