Recept na špenátovou polévku ze zmraženého špenátu


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Cibule2 kusy
Vejce2 kusy
Špenát mražený400 g
Voda čistá2 litry
Vepřové sádlo40 g
Masox1 kus
Sůl3 špetky
Pepř3 špetky
Tekuté koření Maggi3 ml
Slanina100 g
Smetana na vaření 10%20 g

Postup polévka

1

Špenát nechejte povolit, mezitím si nadrobno nakrájejte cibuli a na sádle ji dozlatova osmahněte.

2

Cibuli zalijte dvěma litry převařené vody, jakmile se směs začne vařit, přidejte špenát, trochu maggi, sůl, pepř a masox.

3

V posledním kroku přisypejte na kousky nakrájenou slaninu, utřený česnek (množství podle chuti), přihoďte 2 vejce a přilijte smetanu.

4

Ještě chvíli povařte a podávejte v hlubokém talíři.

Recept na špenátovou polévku je plný vitaminů

Recept na špenátovou polévku obsahuje úžasnou rostlinu, která se dá připravit na mnoho způsobů. Špenát lidskému tělu vždy dodá potřebné vitamíny, minerální látky i antioxidanty. A to ať už vyzkoušíte právě špenátovou polévku nebo třeba zapečené těstoviny se špenátem. Tento pokrm navíc obsahuje i lososa, který vás také obdaruje zdraví prospěšnými látkami. Akorát se v případě zapečených těstovin jedná o kaloricky náročnější recept, a to z důvodu těstovin, které jsou plné sacharidů.

Špenátová polévka je navrch bohatá na chlorofyl, který na organismus působí protinádorově. Konzumace špenátu ale prospívá i kostem, jelikož zahrnuje vápník, tedy stavební prvek všech kostí. Jak můžete vidět, špenát je zdraví opravdu prospěšný, dokonce hned z několika úhlů pohledu.

Špenátová polévka se připravuje ze zmraženého špenátu

Výhodu oproti tomu čerstvému má bez pochyb v tom, že mražený špenát můžete mít stále při ruce. Jednoduše ho před přípravou rozmrazíte a můžete bez problémů používat. Ať už jako hlavní surovinu špenátové polévky nebo v dušené verzi k masu. Mrazením však špenát přichází o některé cenné látky, avšak i tak jich obsahuje dostatek.

Jak servírovat polévku z mraženého špenátu?

Recept na špenátovou polévku se velmi často doplňuje opečenými krutonky. Zkuste si je připravit z celozrnného pečiva, namísto obyčejného bílého. Nejčastěji se špenátová polévka konzumuje teplá, avšak velmi chutná je i studená. Vyzkoušejte tuto variantu například v teplých letních měsících.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 679.253 Kj

Bílkoviny9.88 g
Sacharidy12.82 g
Sacharidy z cukrů6.3 g
Tuky7.9 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.62 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol1.1 g
Vláknina3.03 g
Sodík7.07 g
Vápník52.04 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.