Špenátové penne

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Rajčata cherry1 hrst
Cibule šalotka1 kus
Špenát čerstvý100 g
Sýr plísňový niva30 g
Sůl1 špetka
Smetana 12%25 g
Těstoviny celozrnné80 g
Máslo ghee10 g

Těstoviny uvařte dle návodu. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné – pohankové, žitné nebo třeba rýžové. Docílíte tak nutričně vyváženějšího a hodnotnějšího jídla, než při použití klasických pšeničných těstovin. To samé platí i u jiných obilovin nebo třeba pečiva.

 

Špenát omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Nakrájejte si šalotku a česnek. Na másle obojí orestujte, přidejte špenát, trošku osolte a cca 5 minut nechte společně podusit.

 

Dále přidejte rozdrobený sýr a zalijte smetanou, nechte společně chvíli prohřát.

 

Na závěr promíchejte špenát s těstovinami a ozdobte cherry rajčátky pokrájenými na měsíčky a čerstvou bazalkou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 281.04242 Kj

Bílkoviny2.71 g
Sacharidy10.76 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky1.72 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.85 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina2.24 g
Vápník0.02 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.