Špenátovo-cuketová polévka

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Cibule šalotka2 kusy
Špenát čerstvý50 g
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Smetana 12%70 g
Zeleninový vývar200 ml

Ve větším hrnci na přepuštěném másle orestujte šalotku nadrobno. Přidejte utřený česnek a ještě krátce restujte.Do hrnce přidejte dobře propraný špenát, cuketu na menší kostky, pokud máte chuť a máte po ruce medvědí česnek, přidejte pro větší ostrost i ten a přibližně 1/4 l vývaru nebo vody na doředění. Začněte polévku zahřívat a dříve než dosáhne varu ji pomocí ponorného mixéru rozmixujte. Přidejte sůl podle chuti, popřípadě pepř a smetanu. Promíchejte a prohřejte. Polévka nemusí projít varem.  

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 210.58 Kj

Bílkoviny2.11 g
Sacharidy9.32 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky0.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina2.02 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.