Špízy bez masa
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Olej olivový | 1 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Paprika červená | 0.5 kusy | |
Paprika zelená | 0.5 kusy | |
Žampiony čerstvé | 90 g | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Tofu uzené | 90 g |
Vegetariánskými špízy ulehčíte nejen svému žaludku, tak také zazáříte na nejedné grilovačce s přáteli!
Ke špízům se hodí cokoliv, na co si vzpomenete. Můžete je podávat s míchaný zeleninovým salátkem, s pečenými, vařenými, či šťouchanými bramborami, s kaší ze sladkých bambor, nebo teřba hrášku.
A nebo si ke špízům připravte jen osvěžující a dip, jakým je třeba guacamole! Představivosti se meze určitě nekladou.
Nakrájejte tofu, cukety, papriky, žampiony, a cibuli na větší kusy. V případě, že nemáte rádi tofu, nebo nevyhledáváte sójové výrobky, vyzkoušejte sýr Halloumi.
Zeleninu střídavě, s celými cherry rajčaty, napíchejte na špízové jehly.
Špízy osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a ugrilujte, z obou strany asi 3 minuty.
Po tom, co jsou špízy hotové, je lehce zakápněte citr. šťávou a posypte oblíbenými bylinkami.
Masová verze: kuřecí špízy v troubě
Kuřecí špízy v troubě jsou skvělou volbou, pokud nemáte, anebo se vám zrovna nechce připravovat gril. Špízy z trouby chutnají nejlépe v doplnění amerických brambor a nějakého zeleninového salátu. Kuřecí špíz samozřejmě můžete doplnit o jiné ingredience nebo zaměnit kuřecí maso třeba s krůtím. Představivosti se u sestavování špízů určitě meze nekladou. Co se týká marinády, můžete si na špízy z trouby pořídit již hotovou anebo si připravit vlastní.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 629.268 Kj
Bílkoviny | 5.2 g |
Sacharidy | 26.06 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 5.25 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 9.01 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot