Šťouchané brambory s pečeným tempehem a se zelím


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Brambory120 g
Sůl1 špetka
Kmín1 špetka
Zelí kysané100 g
Tempeh uzený80 g
Olej řepkový5 ml

Pokud hledáte jednoduchý bezmasý oběd, zkuste šťouchané brambory s tempehem. Bonusem pro vaše zdraví je navíc kysané zelí, které má mnoho blahodárných účinků, zejména je bohaté na vitamín C.

Tempeh je tradiční pokrm z Indonésie a je stejně jako tofu vyráběn ze sójových bobů. Díky šetrnému výrobnímu procesu si uchovává mnoho vitamínů, hlavně vitamíny řady B

 

Nejdříve ze všeho si připravte brambory. Oloupejte je, omyjte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v mírně osolené vodě do měkka tak, jak jste zvyklí.

 

Kysané zelí propláchněte v cedníku a nechte okapat. Okapané zelí pokrájejte na menší kousky, aby se dobře jedlo, a vmíchejte do vařených zcezených brambor. Poté zelí a brambory společně ušťouchejte.

 

Když máte zelné brambory hotové, pusťte se do tempehu. Nakrájejte uzený tempeh na plátky a opečte na kvalitní pánvi. Když je tempeh hotový osmažte na stejné pánvi na kapce oleje trochu cibulky. Zlatavě osmaženou cibulkou na talíři dozdobte šťouchané brambory a můžete servírovat. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 286.205 Kj

Bílkoviny1.2 g
Sacharidy9.32 g
Sacharidy z cukrů6.04 g
Tuky1.49 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina3.08 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.