Šťouchané brambory s pečeným tempehem a se zelím
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 0.5 kusy | |
Brambory | 120 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Kmín | 1 špetka | |
Zelí kysané | 100 g | |
Tempeh uzený | 80 g | |
Olej řepkový | 5 ml |
Pokud hledáte jednoduchý bezmasý oběd, zkuste šťouchané brambory s tempehem. Bonusem pro vaše zdraví je navíc kysané zelí, které má mnoho blahodárných účinků, zejména je bohaté na vitamín C.
Tempeh je tradiční pokrm z Indonésie a je stejně jako tofu vyráběn ze sójových bobů. Díky šetrnému výrobnímu procesu si uchovává mnoho vitamínů, hlavně vitamíny řady B.
Nejdříve ze všeho si připravte brambory. Oloupejte je, omyjte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v mírně osolené vodě do měkka tak, jak jste zvyklí.
Kysané zelí propláchněte v cedníku a nechte okapat. Okapané zelí pokrájejte na menší kousky, aby se dobře jedlo, a vmíchejte do vařených zcezených brambor. Poté zelí a brambory společně ušťouchejte.
Když máte zelné brambory hotové, pusťte se do tempehu. Nakrájejte uzený tempeh na plátky a opečte na kvalitní pánvi. Když je tempeh hotový osmažte na stejné pánvi na kapce oleje trochu cibulky. Zlatavě osmaženou cibulkou na talíři dozdobte šťouchané brambory a můžete servírovat.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 286.205 Kj
Bílkoviny | 1.2 g |
Sacharidy | 9.32 g |
Sacharidy z cukrů | 6.04 g |
Tuky | 1.49 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 3.08 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot