Středomořský tuňák
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 2 stroužky | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Paprika červená | 0.5 kusy | |
Paprika žlutá | 0.5 kusy | |
Paprika zelená | 0.5 kusy | |
Chilli paprička | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata | 1 kus | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Olej řepkový | 3 ml | |
Tuňák pečený | 125 g |
Tuňáka osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut v ledničce odležet. Zeleninu nakrájíme na menší kostky. Polovinu česneku nasekáme na jemno a druhou polovinu nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme zeleninu, česnek nasekaný najemno, čili a koření a dusíme společně asi 10 minut. Na jiné pánvi si opečeme rybu, kterou nejprve osušíme a znovu okořeníme a pokapeme citronem. Také přidáme česnek na plátky. Rybu pečeme cca 2,5-3 minuty z každé strany.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 666.287 Kj
Bílkoviny | 5.84 g |
Sacharidy | 28.38 g |
Sacharidy z cukrů | 6.02 g |
Tuky | 5.25 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 11.18 g |
Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot