Tatarák z červené řepy

Ingredience na 1 porci

Hořčice plnotučná1 g
Česnek1 stroužek
Olej olivový5 ml
Červená řepa125 g
Cibule jarní0.25 kusy
Cibule šalotka0.25 kusy
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Kečup1 g
Omáčka sojová1 g
Máslo arašídové10 g

Rozehřejeme si troubu na 170 stupňů.

 

Řepu si omyjte, odřežte kořínky a položte vedle sebe na kus alobalu. Dále řepu posolte a pokapejte olivovým olejem. Řepu zhruba hodinu počte ve vyhřáté troubě. Alobal pak rozbalte a řepu nechte chvíli zchladnout. Potom jí oloupejte a umixujeme v mixéru, sekáčku anebo nastrouhejte na jemném struhadle.

 

Česnek oloupejte, prolisujte a na 2 lžících oleje orestujeme spolu s pokrájenou chilli papričkou jemně dorůžova. Šalotku i lahůdkovou cibulku nakrájejte na malé kostičky.

 

Řepu, orestovaný česnek i s olejem, cibulku i šalotku smíchejte v míse s burákovým máslem a ochuťte kořením. Je to tak trochu alchymie. Ochucujte do té doby, dokud vám směs nepřijde chuťově vyvážená.

K ochucování použijte: sojovku, kečup, hořčici, papriku, worchestr, citrónovou šťávu, pepř a sůl. 

 

Tatarák vychlaďte.

 

Doporučujeme podávat s kvalitním pečivem.

 

Bagetky nakrájejte na plátky a opečte na pánvi na trošce oleje dozlatova. Na opečené bagetky navrstvíme tataráček a ozdobíme rukolou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 300.227 Kj

Bílkoviny2 g
Sacharidy8.02 g
Sacharidy z cukrů0.12 g
Tuky1.69 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.43 g
Sodík0.01 g
Vápník27.01 g
Gi0.3

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.