Thajské rizoto s kešu oříšky

Ingredience na 1 porci

Olej olivový extra panenský5 ml
Paprika červená1 kus
Paprika žlutá1 kus
Paprika zelená1 kus
Špenát čerstvý50 g
Ořechy kešu1 hrst
Chilli paprička2 kusy
Sůl1 špetka
Rýže celozrnná80 g
Limetka100 kusů
Mléko kokosové50 ml

Rýži uvaříme podle návodu , kešu oříšky opražíme v troubě cca po dobu 10 minut . Papriku i chilli papričku si nakrájíme najemno a opečeme na pánvi , pak přidáme rýži a přilijeme kokosové mléko . Důkladně promícháme . Na závěr po odstavení z plotýnky vmícháme kešu , šťávu z jedné limetky , nastrouhanou kůru z limetky .

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 703.275 Kj

Bílkoviny5.37 g
Sacharidy25.45 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky9.59 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina6.25 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.