Thajské rizoto s kešu oříšky
Ingredience na 1 porci
Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
Paprika červená | 1 kus | |
Paprika žlutá | 1 kus | |
Paprika zelená | 1 kus | |
Špenát čerstvý | 50 g | |
Ořechy kešu | 1 hrst | |
Chilli paprička | 2 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Rýže celozrnná | 80 g | |
Limetka | 100 kusů | |
Mléko kokosové | 50 ml |
Rýži uvaříme podle návodu , kešu oříšky opražíme v troubě cca po dobu 10 minut . Papriku i chilli papričku si nakrájíme najemno a opečeme na pánvi , pak přidáme rýži a přilijeme kokosové mléko . Důkladně promícháme . Na závěr po odstavení z plotýnky vmícháme kešu , šťávu z jedné limetky , nastrouhanou kůru z limetky .
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 703.275 Kj
Bílkoviny | 5.37 g |
Sacharidy | 25.45 g |
Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
Tuky | 9.59 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 6.25 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot