Tofu na divoko


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Olej olivový20 ml
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rozmarýn1 g
Omáčka sojová5 g
Bobkový list1 kus
Koření nové1 lžička
Tofu uzené180 g

Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sóji podobně jako například sýr a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů.

Nejdříve ze všeho si připravte marinádu. Začněte tím, že do středně velké misky nalijte olivový olej. Přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidejte bylinky a dochuťte kořením a sojovou omáčkou.

 

Uzené tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do vzniklé marinády. Dobře promíchejte a nechte v ideálním případě naložené přes noc.

 

Druhý den vyjměte tofu z marinády, nechte lehce okapat od oleje a zprudka opečte na rozpálené pánvi.

 

Jako příloha se hodí v podstatě cokoliv. Chutné jsou například pečené brambory

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 293.1945 Kj

Bílkoviny1.74 g
Sacharidy12.01 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.