Tofu na divoko
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 2 stroužky | |
Olej olivový | 20 ml | |
Tymián | 1 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rozmarýn | 1 g | |
Omáčka sojová | 5 g | |
Bobkový list | 1 kus | |
Koření nové | 1 lžička | |
Tofu uzené | 180 g |
Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sóji podobně jako například sýr a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů.
Nejdříve ze všeho si připravte marinádu. Začněte tím, že do středně velké misky nalijte olivový olej. Přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidejte bylinky a dochuťte kořením a sojovou omáčkou.
Uzené tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do vzniklé marinády. Dobře promíchejte a nechte v ideálním případě naložené přes noc.
Druhý den vyjměte tofu z marinády, nechte lehce okapat od oleje a zprudka opečte na rozpálené pánvi.
Jako příloha se hodí v podstatě cokoliv. Chutné jsou například pečené brambory.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 293.1945 Kj
Bílkoviny | 1.74 g |
Sacharidy | 12.01 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 1.48 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 3 g |
Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot