Treska na másle recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Treska filet1 kus
Máslo20 g
Česnek1 stroužek
Olej slunečnicový1 lžíce
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka

Postup treska

1

Tresku nakrájejte na menší plátky, osolte je a opepřete.

2

Změklé máslo smíchejte s bylinkami a potřete s ním rybu.

3

Po chvíli si na pánvi rozehřejte olej a tresku na něm z obou stran osmahněte.

Treska na másle je výborný tip na opravdu rychlý, poměrně zdravý, a hlavně chutný oběd. Filety z tresky si dopřejte buď s vařeným bramborem nebo rýží či zeleninovým salátem. Záleží pouze na vašich preferencích. Treska na pánvi je recept, který se dá ochutit spoustou různých ingrediencí. Nejlepší volbou jsou však bylinky. Přimíchejte do másla tymián, bazalku nebo rozmarýn, přidejte citronovou šťávu, špetku mleté papriky a treska na másle je rázem o to chutnější.

Treska na másle aneb středomořská dieta

Středomořská dieta je vyhledávaným způsobem stravy především u národů, jako jsou Španělé či Italové. Zkrátka u těch států, které mají ničím nerušený přístup k moři. Základ středomořské diety tvoří ryby a jiné dary moře. Součástí jídelníčku tak může být právě i treska obecná. Neznamená to ale, že dietu nemůžete vyzkoušet i u nás, avšak počítejte s tím, že budou hledané suroviny cenově nákladnější. Zrovna ale filety z tresky jsou naštěstí cenově přijatelné, a tak se vám naskýtá další důvod, proč tresku na másle vyzkoušet.

Recept na buchtu orgasmus

Buchta orgasmus je skvělou volbou, přemýšlíte-li, jaký zákusek byste si po tresce na pánvi dopřáli. Těsto je příjemně vláčné ještě několik dní po upečení. Buchta orgasmus obsahuje nakyslé ovoce, oříšky i čokoládu, a tak má zkrátka vše, co by taková nejlepší buchta mít měla. Pro těstový základ použijte buď ananasový nebo mandarinkový kompot. Jedná se o opravdu neotřelou odpolední svačinu, kterou vám doporučujeme upéct.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 667.833 Kj

Bílkoviny18.32 g
Sacharidy2 g
Sacharidy z cukrů0.75 g
Tuky1.43 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.52 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Cholesterol90 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.