Treska na másle recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Treska filet | 1 kus | |
Máslo | 20 g | |
Česnek | 1 stroužek | |
Olej slunečnicový | 1 lžíce | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka |
Postup treska
Tresku nakrájejte na menší plátky, osolte je a opepřete.
Změklé máslo smíchejte s bylinkami a potřete s ním rybu.
Po chvíli si na pánvi rozehřejte olej a tresku na něm z obou stran osmahněte.
Treska na másle je výborný tip na opravdu rychlý, poměrně zdravý, a hlavně chutný oběd. Filety z tresky si dopřejte buď s vařeným bramborem nebo rýží či zeleninovým salátem. Záleží pouze na vašich preferencích. Treska na pánvi je recept, který se dá ochutit spoustou různých ingrediencí. Nejlepší volbou jsou však bylinky. Přimíchejte do másla tymián, bazalku nebo rozmarýn, přidejte citronovou šťávu, špetku mleté papriky a treska na másle je rázem o to chutnější.
Treska na másle aneb středomořská dieta
Středomořská dieta je vyhledávaným způsobem stravy především u národů, jako jsou Španělé či Italové. Zkrátka u těch států, které mají ničím nerušený přístup k moři. Základ středomořské diety tvoří ryby a jiné dary moře. Součástí jídelníčku tak může být právě i treska obecná. Neznamená to ale, že dietu nemůžete vyzkoušet i u nás, avšak počítejte s tím, že budou hledané suroviny cenově nákladnější. Zrovna ale filety z tresky jsou naštěstí cenově přijatelné, a tak se vám naskýtá další důvod, proč tresku na másle vyzkoušet.
Recept na buchtu orgasmus
Buchta orgasmus je skvělou volbou, přemýšlíte-li, jaký zákusek byste si po tresce na pánvi dopřáli. Těsto je příjemně vláčné ještě několik dní po upečení. Buchta orgasmus obsahuje nakyslé ovoce, oříšky i čokoládu, a tak má zkrátka vše, co by taková nejlepší buchta mít měla. Pro těstový základ použijte buď ananasový nebo mandarinkový kompot. Jedná se o opravdu neotřelou odpolední svačinu, kterou vám doporučujeme upéct.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 667.833 Kj
Bílkoviny | 18.32 g |
Sacharidy | 2 g |
Sacharidy z cukrů | 0.75 g |
Tuky | 1.43 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.52 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
Cholesterol | 90 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot