Treska s kapustou

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Olej olivový1 ml
Cibule červená1 kus
Kapusta hlávková50 g
Treska pečená150 g
Sůl1 špetka
Rajčata0.5 kusy
Koření paprika mletá1 špetka
Fazole červené konzervované200 g
Zeleninový vývar150 ml

Také vás stále děstí představa kapustových karbanátků ze školní jídelny? Nebojte, naučíme vás kapustu efektivně využívat do jak teplých, tak studených salátů! Křehké listy kapusty představují vitaminovou bombu, přitom je stačí chvíli povařit či podusit.

 

Na oleji opečte cibuli pár minut, dokud cibule nezměkne. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Poté přidejte uzenou papriku a pokrájené rajče, vlijte vývar, vsypte fazole a přiveďte směs k varu. Přidejte kapustu a vařte zhruba 4–5 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Filety z ryby potřete olejem, osolte, opepřete a na rozpálené grilovací pánvi je opékejte z každé strany zhruba 3 minuty. Fazolovou směs s kapustou rozdělte do misek, navrch položte rybí filet a můžete podávat.

 

Vyzkoušet můžete také další recepty z kapusty.

Další treskový tip: treska na másle

Treska na másle je výborný tip na opravdu rychlý, poměrně zdravý, a hlavně chutný oběd. Filety z tresky si dopřejte buď s vařeným bramborem nebo rýží či zeleninovým salátem. Záleží pouze na vašich preferencích. Treska na pánvi je recept, který se dá ochutit spoustou různých ingrediencí. Nejlepší volbou jsou však bylinky. Přimíchejte do másla tymián, bazalku nebo rozmarýn, přidejte citronovou šťávu, špetku mleté papriky a treska na másle je rázem o to chutnější.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 205.63 Kj

Bílkoviny1.67 g
Sacharidy6.51 g
Tuky1.31 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina2.11 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.