Treska v ořechové krustě
Ingredience na 1 porci
Brokolice | 100 g | |
Olej olivový | 5 ml | |
Vejce bílek | 1 kus | |
Treska pečená | 120 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Bílý jogurt 1,5% tuku | 50 g | |
Ořechy lískové | 0.5 hrsti | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Citronová kůra čerstvá | 5 g |
Tresku osolíme, lískové ořechy nasekáme a smícháme s bílkem. Tresku obalíme v lískové směsi a opečeme na olivovém oleji. Brokolici očistíme a růžičky uvaříme v páře, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Bílý jogurt ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 410.567 Kj
Bílkoviny | 5.41 g |
Sacharidy | 2.09 g |
Sacharidy z cukrů | 0.19 g |
Tuky | 7.36 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.92 g |
Vláknina | 0.94 g |
Sodík | 0.07 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot