Treska v ořechové krustě

Ingredience na 1 porci

Brokolice100 g
Olej olivový5 ml
Vejce bílek1 kus
Treska pečená120 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bílý jogurt 1,5% tuku50 g
Ořechy lískové0.5 hrsti
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Citronová kůra čerstvá5 g

Tresku osolíme, lískové ořechy nasekáme a smícháme s bílkem. Tresku obalíme v lískové směsi a opečeme na olivovém oleji. Brokolici očistíme a růžičky uvaříme v páře, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Bílý jogurt ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou.  

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 410.567 Kj

Bílkoviny5.41 g
Sacharidy2.09 g
Sacharidy z cukrů0.19 g
Tuky7.36 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.92 g
Vláknina0.94 g
Sodík0.07 g
Gi0.15

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.