Treska v zelené omáčce

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Pórek0.5 kusy
Treska pečená200 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať20 g
Olej řepkový4 ml
Mouka žitná11 g
Hrách zelený loupaný vařený100 g

Pórek a česnek necháte zhnědnout na rozehřátém oleji a pak vmícháte mouku. Asi po minutě nalijte 0,4 l horké vody a vaříte, za častého míchání, až omáčka zhoustne. Přidáte všechny ostatní přísady kromě ryby a mírným varem táhnete 15 minut. Rybu dáte do pekáče nebo pečící mísy, přelijete omáčkou a dusíte doměkka.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 257.961 Kj

Bílkoviny2.7 g
Sacharidy9.39 g
Sacharidy z cukrů0.08 g
Tuky1.38 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.02 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.