Treska v zelené omáčce
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Treska pečená | 200 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Petržel nať | 20 g | |
Olej řepkový | 4 ml | |
Mouka žitná | 11 g | |
Hrách zelený loupaný vařený | 100 g |
Pórek a česnek necháte zhnědnout na rozehřátém oleji a pak vmícháte mouku. Asi po minutě nalijte 0,4 l horké vody a vaříte, za častého míchání, až omáčka zhoustne. Přidáte všechny ostatní přísady kromě ryby a mírným varem táhnete 15 minut. Rybu dáte do pekáče nebo pečící mísy, přelijete omáčkou a dusíte doměkka.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 257.961 Kj
Bílkoviny | 2.7 g |
Sacharidy | 9.39 g |
Sacharidy z cukrů | 0.08 g |
Tuky | 1.38 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 3.02 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot