Třešňová bublanina
Ingredience na 1 porci
Sirup datlový bio | 10 g | |
Kokos strouhaný | 10 g | |
Mouka pohanková | 45 g | |
Mléko kokosové | 60 ml | |
Třešně | 30 g | |
Olej kokosový | 15 ml | |
Škrob kukuřičný | 10 g |
Třešňová bublanina je spojená jednoznačně se vzpomínkami na léto! A protože bublaninu a léto máme moc rádi, trošku jsme upravili recept a upekli jsme pro vás tuhle pohankovou bublaninu!
Ingredience na bublaninu do kulaté formy:
- 180 g pohankové mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g datlí nebo jiného sladidla
- 60 ml kokosového oleje (můžete namíchat se slunečnicovým olejem)
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 sáček kypřícího prášku
- 250 ml rostlinného mléka dle výběru
- Třešně (popřípadě jiné ovoce podle chuti)
Nejdříve zapněte troubu a nechce ji rozehřát na 200 stupňů. Kulatou koláčovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem.
Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a promíchejte tak, aby v těstu nebyly žádné hrudky. Těsto přelijte do vymazané a vysypané formy. Třešně si opláchněte vodou, odstraňte z nich pecky a poté je rovnoměrně rozmístěte na těsto ve formě.
Bublaninu pečte v troubě 25 až 30 minut na 200 stupňů. Před podáváním bublaninu ještě posypte kokosem. Dobrou chuť!
Inspirujte se také dalšími recepty na tradniční bublaniny zde.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 111.955 Kj
Bílkoviny | 0.18 g |
Sacharidy | 2.6 g |
Sacharidy z cukrů | 0.14 g |
Tuky | 1.71 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.96 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 0.03 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot