Tuňákový salát


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Mrkev1 kus
Vejce2 kusy
Okurka kyselá1 kus
Pažitka0.5 hrsti
Paprika červená1 kus
Tuňák ve vlastní šťávě150 g
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g

Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev nebo olej slijeme, ale nepoužijeme. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, opláchneme, nastrouháme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou, papriky opláchneme a nakrájíme na menší kousky, okurky rovněž nakrájíme na kolečka. Vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme, nakrájíme na osminky a pažitku nasekáme nadrobno. Vše dáme do mísy a posypeme pepřem a zlehka promícháme. 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 854.912 Kj

Bílkoviny9.94 g
Sacharidy25.19 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky9.02 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina9.7 g
Sodík0.07 g
Vápník37.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.