Lák na utopence aneb recept na chutný nálev


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Špekáček2000 g
Voda čistá0.75 litry
Ocet500 ml
Feferonky100 g
Cibule2 kusy
Sůl1 špetka
Cukr bílý20 g
Pepř černý celý8 kusů
Pepř celý zelený8 kusů
Nové koření celé16 kusů

Postup špekáčky

1

Špekáčky nakrojte, cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

2

Špekáčky s cibulí naskládejte do sklenic.

3

Po vychladnutí připravenou směsí zalijte špekáčky s cibulí.

4

Hotové utopence nechte uležet v chladnu.

Postup nálev

1

Důkladně si očistěte feferonky a vložte je do vody.

2

Stejně tak do vody přidejte i ocet, cukr, pepř, nové koření.

3

Vše provařte.

Přinášíme vám lák na utopence aneb recept na chutný nálev, nejlepší jsou totiž bezesporu utopenci domácí. V českých obchodech jsou běžně utopenci prodejní, nicméně domácí recept na utopence si vyladíte podle vlastní chuti. Navíc se můžete inspirovat i u pokrmů, jakými jsou utopenci recepty, a ty si postupně upravovat. Vybrat si zde mohou i vegetariáni, jelikož se tu nachází recept na domácí utopence bez špekáčků, ty nahradily vegan párky.

Velmi důležitou položkou, pokud si hledáte na utopence recept, je lák na utopence. Můžete si koupit ty nejlepší špekáčky a nejpálivější feferonky, ale lák na utopence je jednou z nejzásadnějších součástí celého pokrmu.

Lák na utopence aneb recept na chutný nálev

Výroba utopenců je velmi jednoduchá, nakrájejte si špekáčky a podle receptu vytvořte nálev na utopence. Nové koření vám doporučujeme používat mleté, nikoliv celé.

Hotové utopence nechte uležet v chladnu, nejlépe na tmavém místě. Odměnou vám bude skvěle vyvážená, výborná chuť. Domácí utopenci jsou o to chutnější, připravíte-li si je k pivu, avšak nekonejte tak často, přeci jenom se nejedná o zrovna dietní pokrm.

Přidejte si do láku na utopence koření nebo kysané zelí

Ať už si recept upravíte jakkoliv, utopenci jsou téměř vždy spojení se špekáčkem a kvalitním nálevem, nedílnou součástí pokrmu by měla být i cibule. Přidat, či naopak ubrat se ale dají i různé druhy koření. Příjemné aroma nálevu na utopence dodá bobkový list.

Zajímavou variantou je i nálev na utopence doplněný kysaným zelím, které kromě výtečné chuti utopencům dodá i dávku vitaminů.

Připravte si k utopencům zdravé cookies jako dezert

Výroba utopenců se neřadí mezi zástupce zdravé stravy, proto chcete-li si utopence dopřát, omezte sacharidy a tuky přijaté v jiných pokrmech. Místo kaloricky náročného koláče vyzkoušejte raději zdravé cookies, které jsou především pro Američany nenahraditelnou sladkou dobrotou. Ve zdravých cookies se nenachází bílý cukr, je nahrazen čekankovým sirupem, a tak váš zdravý jídelníček bude o něco spokojenější.

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 2067.73 Kj

Bílkoviny2.01 g
Sacharidy14.03 g
Sacharidy z cukrů7.03 g
Tuky1.24 g
Cholesterol0.58 g
Vláknina4.2 g
Vápník37.2 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.