Uzený tempeh s pohankou
Ingredience na 1 porci
Česnek | 0.5 stroužky | |
Olej olivový | 5 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Rukola | 1 hrst | |
Oregano drcené | 1 špetka | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Chilli paprička | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Pohanka vařená | 50 g | |
Tempeh uzený | 40 g |
Už jste několikrát narazily v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je?
Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. Tempeh je také velice zdravá potravina a má chuť podobnou masu – lze jej tedy využít jako jeho plnohodnotnou náhradu.
Na pánvi rozehřejte olej, osmažte na drobno nakrájenou cibuli, pórek, cuketu a česnek. Přidejte na kostky nakrájený tempeh a orestujte jej.
Směs smíchejte s uvařenou pohankou a nechte vychladnout. Po té přimíchejte rukolu a pokrájená rajčata. Dochuťte podle chuti kořením a citrónovou šťávou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 448.9303 Kj
Bílkoviny | 4.75 g |
Sacharidy | 16.01 g |
Sacharidy z cukrů | 0.51 g |
Tuky | 2.14 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 5.18 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot