Uzený tempeh s pohankou

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Olej olivový5 ml
Rajčata cherry1 hrst
Pórek0.5 kusy
Rukola1 hrst
Oregano drcené1 špetka
Cuketa0.5 kusy
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Pohanka vařená50 g
Tempeh uzený40 g

Už jste několikrát narazily v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je?

 

Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. Tempeh je také velice zdravá potravina a má chuť podobnou masu – lze jej tedy využít jako jeho plnohodnotnou náhradu

 

Na pánvi rozehřejte olej, osmažte na drobno nakrájenou cibuli, pórek, cuketu a česnek. Přidejte na kostky nakrájený tempeh a orestujte jej.

 

Směs smíchejte s uvařenou pohankou a nechte vychladnout. Po té přimíchejte rukolu a pokrájená rajčata. Dochuťte podle chuti kořením a citrónovou šťávou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 448.9303 Kj

Bílkoviny4.75 g
Sacharidy16.01 g
Sacharidy z cukrů0.51 g
Tuky2.14 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina5.18 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.