Vaječná rýže


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Mozzarella30 g
Ředkvičky35 g
Vejce1 kus
Pórek0.5 kusy
Sůl1 špetka
Rýže celozrnná60 g
Olej kokosový5 ml

Rýže je přirozeně bezlepková plodina, tudíž je oblíbenou přílohou při bezlepkové dietě. Kromě toho ji mají v oblibě lidé, kteří se snaží zhubnout. Je vhodnější konzumovat její celozrnnou variantu, která obsahuje mnohem více prospěšných látek než rýže bílá.

 

Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno. Ředkvičky a pórek nakrájejte na kolečka. Mozzarellu nastrouhejte. Vajíčko si rozklepněte do misky a ušlehejte s trochou soli.

 

V hrnci na kokosovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku, přisypte syrovou hnědou rýži, osolte, zamíchejte, zalijte dostatečným množstvím vody a vařte dle návodu na obale.

 

Těsně před tím než se vyvaří všechna voda, přidejte k rýži ušlehané a ochucené vajíčko spolu s nastrouhanou mozzarellou. Vše dobře promíchejte a nechte prohřát tak, aby vajíčka ztuhla a sýr se roztekl.

 

Poté odstavte z plotny, vmíchejte do vaječné rýže na kolečka nakrájené ředkvičky a pórek a můžete podávat. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 722.325 Kj

Bílkoviny9.42 g
Sacharidy16.84 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky7.21 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.45 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina6.05 g
Sodík0.08 g
Vápník37.03 g
Gi0.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.