Vánočka bez lepku

Ingredience na 1 porci

Máslo20 g
Mléko polotučné50 ml
Vejce0.5 kusy
Rozinky15 g
Sůl0.5 špetky
Cukr hnědý třtinový10 g
Mouka bezlepková50 g
Droždí sušené (10g)0.25 balení

 

Mouku smíchejte ve větší míse se solí, s cukrem a se sušeným droždím. Na plotně si zatím ohřejte mléko a do něj dejte rozehřát také tuk.

Mléko s tukem poté spojte se sypkou směsí a nakonec přidejte rozinky. Rukama vypracujte vláčné těsto, které necháte zakryté alespoň hodinu kynout.

 

Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na díly, ze kterých vánočku zapletete.

Připravenou vánočku dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě alespoň 15 minut dokynout.

Poté ji potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct na 200° asi na 40 minut.

Vánočku doporučujeme podávat s máslem a oblíbenou marmeládou, chutná bude jistě ale i jen tak! 🙂

 

Ingredience na 1 klasickou vánočku:

  • 96 g másla
  • 360 ml polotučného mléka
  • 2 ks vajec
  • 80 g rozinek
  • špetka soli
  • 80 g kokosového cukru
  • 480 g bezlepkové mouky
  • 1 balení sušeného droždí

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 560.6209 Kj

Bílkoviny6.3 g
Sacharidy3.08 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky6.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.07 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.