Vánoční biscotti

Ingredience na 1 porci
Vejce | 1 kus | |
Mandle loupané celé | 18 g | |
Rozinky | 10 g | |
Skořice | 5 g | |
Kypřící prášek do pečiva | 3 g | |
Mouka špaldová | 45 g | |
Cukr hnědý třtinový | 25 g | |
Zázvor mletý | 1 špetka | |
Máslo ghee | 13 g |
Biscotti neboli cantuccini jsou italské oříškové sušenky, které se díky použitému koření skvěle hodí pro vánoční čas. Mandle jsou do těchto suchárků ideální a navíc jsou bohaté na proteiny, podporují činnost srdce a snižují hladinu glukózy v krvi.
V míse nejdříve smíchejte veškeré sypké suroviny, tedy prosátou mouku, prášek do pečiva, skořici a zázvor.
V jiné misce si zatím ušlehejte máslo ghee s cukrem a poté vešlehejte do krému také vejce.
Nyní je čas obě části spojit dohromady. Ke krému postupně přisypávejte mouku a dobře míchejte. Na závěr přidejte mandle a rozinky a dobře propracujte rukama.
Z těsta vytvarujte bochánek a vyválejte ho do tvaru oválné placky o tloušťce 3 cm. Oválek umístěte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180° asi 20 minut. Poté vyndejte z trouby, nechte vychladnout a následně rozkrájejte na plátky.
Plátky znovu rozložte na plech a dejte je znovu péct na 140° přibližně na 15 minut do zlatova.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 461.3742 Kj
Bílkoviny | 6.68 g |
Sacharidy | 4.72 g |
Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
Tuky | 7.08 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.21 g |
Cholesterol | 0.23 g |
Vláknina | 0.53 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot