Vánoční recept na jednoduché šlehačkové cukroví
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Mouka hladká | 450 g | |
Máslo | 250 g | |
Šlehačka | 200 g |
Postup cukroví
Z mouky, másla a šlehačky si umíchejte těsto.
Z připraveného těsta vyválejte plát, ideálně 3-5 mm silný, a vykrojte libovolné tvary.
Troubu si předehřejte na 200-200 °C, mezitím si na plech vložte pečicí papír a na něj naskládejte vykrájené tvary.
Pečte přibližně 10 minut.
Ihned po vyndání z trouby cukroví obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vánoční recept na jednoduché šlehačkové cukroví, které byste letos rozhodně měli vyzkoušet. Šlehačkové cukroví skvěle doplní tradičnější druhy, jako je linecké cukroví, perníčky nebo kokosky. Jak již název napovídá, šlehačkové těsto je tvořeno z velké části ze šlehačky. Příjemně se tak rozplývá na jazyku a je opravdu chutné. Můžete si ho vytvarovat do libovolných vánočních tvarů, s čímž vám zcela jistě rádi pomohou vaši nejmenší pomocníci.
Podrobný vánoční recept na jednoduché šlehačkové cukroví
Ze 450 gramů mouky, 250 gramů másla a 200 mililitrů 33% šlehačky si umíchejte těsto.
Z připraveného těsta vyválejte plát, ideálně 3-5 mm silný, a vykrojte libovolné tvary. Krásně například vypadají vánoční chaloupky.
Troubu si předehřejte na 200-200 °C, mezitím si na plech vložte pečicí papír a na něj naskládejte vykrájené tvary. Pečte přibližně 10 minut.
Ihned po vyndání z trouby cukroví obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru, stejně jako je tomu u vanilkových rohlíčků.
Kromě receptu na šlehačkové cukroví vyzkoušejte i nějaký ten zdravý
Vánoce jsou nejenom obdobím klidu a lásky, ale také obdobím, ve kterém je opravdu těžké dodržovat zdravý jídelníček. Stoly totiž doslova přetékají všemi možnými druhy jídla, od vinných klobás, vánoček, až po cukroví, jako je linecké, perníčky či právě šlehačkové cukroví. Chcete-li svému tělu alespoň trochu odlehčit, doporučujeme vám vyzkoušet recepty na zdravé cukroví. Značná změna se odehrává již při výběru mouky, místo klasické bíle zvolte třeba tu celozrnnou, váš zdravý jídelníček bude ihned spokojenější. Navíc se tu nacházejí i recepty na velmi lehké cukroví, proto se nemusíte bát, že byste je nezvládli.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 59.251 Kj
Bílkoviny | 0.14 g |
Sacharidy | 0.76 g |
Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
Tuky | 1.15 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.52 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 0.04 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot