Vepřová kýta recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Vepřová kýta600 g
Loupaná rajčata400 g
Koření provensálské20 špetek
Smetana na vaření 10%100 g
Česnek8 stroužků
Cukr bílý5 g
Olej slunečnicový2 lžíce
Sůl3 špetky

Postup kýta

1

Vepřové maso nakrájejte na plátky, všechny je lehce naklepejte a rozdělte na ještě drobnější plátky.

2

Plátky osolte a zprudka osmahněte na rozpáleném oleji.

3

Přidejte k masu dvě lžíce provensálského koření a všechna loupaná, krájená rajčata.

4

Přisypejte trochu cukru i soli a přihoďte plátky česneku.

5

Vše lehce podlijte a doměkka poduste.

6

Na závěr pokrm zjemněte smetanou.

Vepřová kýta je recept, který je krásně provoněný provensálským kořením. Určitě s ním nešetřete, stejně tak jako s česnek. Obě tyto suroviny masu propůjčí znamenitou chuť. Pokud nemáte při ruce vepřovou kýtu, dá se tento recept uvařit i s použitím vepřové pleci. Takovéto recepty z vepřového masa si nejlépe rozumí s rýží, ale také s opečenými bramborami nebo knedlíkem.

Hamburská vepřová kýta recept

Je mnoho možností, co uvařit z kýty. Jedním z často připravovaných a oblíbených pokrmů je právě hamburská vepřová kýta. Na tento recept je potřeba velkého množství surovin, výsledek však stojí za to. Příprava hamburské vepřové kýty není ani příliš náročná, zvládne ji i kuchař začátečník. Stejně jako k vepřové kýtě s provensálským kořením se i k hamburské vepřové kýtě nejvíce hodí knedlík, rýže, ale i těstoviny.

Další recept z vepřového masa: vepřový plátek s rýží

To, že se jedná o velmi primitivní recept, neznamená, že si na něm božsky nepochutnáte. Vepřový plátek s rýží doplňuje pouze cibule, mletá paprika, sůl, pepř a kmín. Hledáte-li tedy rychlý a jednoduchý recept, je pro vás vepřový plátek s rýží to pravé. Rýže je navíc jednou z nejdietnějších možných příloh. A pokud zvolíte kvalitní vepřové libové maso, nezahrnete své tělo zbytečnými kaloriemi navíc. Vepřový plátek je zároveň skvělým zdrojem bílkovin.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 322.475 Kj

Bílkoviny0.66 g
Sacharidy2.78 g
Sacharidy z cukrů1.37 g
Tuky0.24 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.09 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.71 g
Vláknina0.22 g
Vápník0.19 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.