Vepřová kýta recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Vepřová kýta | 600 g | |
Loupaná rajčata | 400 g | |
Koření provensálské | 20 špetek | |
Smetana na vaření 10% | 100 g | |
Česnek | 8 stroužků | |
Cukr bílý | 5 g | |
Olej slunečnicový | 2 lžíce | |
Sůl | 3 špetky |
Postup kýta
Vepřové maso nakrájejte na plátky, všechny je lehce naklepejte a rozdělte na ještě drobnější plátky.
Plátky osolte a zprudka osmahněte na rozpáleném oleji.
Přidejte k masu dvě lžíce provensálského koření a všechna loupaná, krájená rajčata.
Přisypejte trochu cukru i soli a přihoďte plátky česneku.
Vše lehce podlijte a doměkka poduste.
Na závěr pokrm zjemněte smetanou.
Vepřová kýta je recept, který je krásně provoněný provensálským kořením. Určitě s ním nešetřete, stejně tak jako s česnek. Obě tyto suroviny masu propůjčí znamenitou chuť. Pokud nemáte při ruce vepřovou kýtu, dá se tento recept uvařit i s použitím vepřové pleci. Takovéto recepty z vepřového masa si nejlépe rozumí s rýží, ale také s opečenými bramborami nebo knedlíkem.
Hamburská vepřová kýta recept
Je mnoho možností, co uvařit z kýty. Jedním z často připravovaných a oblíbených pokrmů je právě hamburská vepřová kýta. Na tento recept je potřeba velkého množství surovin, výsledek však stojí za to. Příprava hamburské vepřové kýty není ani příliš náročná, zvládne ji i kuchař začátečník. Stejně jako k vepřové kýtě s provensálským kořením se i k hamburské vepřové kýtě nejvíce hodí knedlík, rýže, ale i těstoviny.
Další recept z vepřového masa: vepřový plátek s rýží
To, že se jedná o velmi primitivní recept, neznamená, že si na něm božsky nepochutnáte. Vepřový plátek s rýží doplňuje pouze cibule, mletá paprika, sůl, pepř a kmín. Hledáte-li tedy rychlý a jednoduchý recept, je pro vás vepřový plátek s rýží to pravé. Rýže je navíc jednou z nejdietnějších možných příloh. A pokud zvolíte kvalitní vepřové libové maso, nezahrnete své tělo zbytečnými kaloriemi navíc. Vepřový plátek je zároveň skvělým zdrojem bílkovin.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 322.475 Kj
Bílkoviny | 0.66 g |
Sacharidy | 2.78 g |
Sacharidy z cukrů | 1.37 g |
Tuky | 0.24 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.09 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.71 g |
Vláknina | 0.22 g |
Vápník | 0.19 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot