Vepřová kýta zahuštěná jablkem: tradiční recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Vepřová kýta750 g
Česnek3 stroužky
Cibule2 kusy
Vepřové sádlo30 g
Jablko50 g
Kmín5 špetek
Hořčice plnotučná5 g
Paprika bílá0.5 kusy
Vepřový vývar500 ml
Sůl3 špetky
Pepř3 špetky

Postup vepřová kýta

1

Vepřovou kýtu omyjte a nakrájejte na jemné plátky. Ty potřete hořčicí, osolte, opepřete a na závěr obalte v hladké mouce.

2

Do hrnce si dejte rozpustit sádlo, na kterém zprudka orestujete předpřipravené maso. Orestované maso odstavte z plotny.

3

V hrnci si osmahněte oloupané a nadrobno nakrájené cibule se třemi utřenými stroužky česneku, půlkou bílé papriky a kmínem.

4

Jakmile budete mít orestováno, přidejte vepřové plátky a vše podlijte půl litrem vepřového vývaru.

5

Na závěr do hrnce nastrouhejte půlku jablka, uzavřete pánvičkou a duste přibližně 20 minut.

6

Po uplynutí času maso vytáhněte, vzniklou směs rozmixujte. Případně ještě dochuťte solí a podávejte.

Vepřová kýta je recept na poměrně rychlý oběd. Nejlépe vepřová kýta chutná v doplnění s rýží, vyzkoušet ale můžete samozřejmě i brambory, knedlík či těstoviny. Recepty z vepřového masa jsou mezi lidmi velmi oblíbené, ačkoliv většinou nejsou příliš dietní. Jedním z nich je recept na pečený vepřový bůček.

Pokud by vás zajímali nejenom recepty z vepřového masa, jako je vepřová kýta, ale i další tipy na oběd, potěší vás tento článek. Naleznete zde chutné, rychlé i zdravé recepty, které si většina z vás rozhodně zamiluje.

Vepřová kýta: podrobný recept

Vepřovou kýtu omyjte a nakrájejte na jemné plátky. Ty potřete hořčicí, osolte, opepřete a na závěr obalte v hladké mouce.

Do hrnce si dejte rozpustit sádlo, na kterém zprudka orestujete předpřipravené maso. Orestované maso odstavte z plotny. V hrnci si osmahněte oloupané a nadrobno nakrájené cibule se třemi utřenými stroužky česneku, půlkou bílé papriky a kmínem.

Jakmile budete mít orestováno, přidejte vepřové plátky a vše podlijte půl litrem vepřového vývaru. Na závěr do hrnce nastrouhejte půlku jablka, uzavřete pánvičkou a duste přibližně 20 minut.

Po uplynutí času maso vytáhněte, vzniklou směs rozmixujte. Případně ještě dochuťte solí, nalijte omáčku do hlubokého talíře, přidejte maso, přílohu a podávejte.

Vepřová kýta

Vepřová kýta se nachází na zadní části nohy prasete, pyšní se libovým masem a jednoduchým opracováním. Můžete si ji připravit na několik způsobů, ať už zvolíte dušení, pečení či smažení. Tipů na oběd z vepřového masa na našem webu naleznete hned několik, ať už to bude vepřový bůček nebo vepřová kýta zahuštěná jablkem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 410.135 Kj

Bílkoviny2.59 g
Sacharidy14.48 g
Sacharidy z cukrů6.05 g
Tuky1.39 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol1.84 g
Vláknina5.05 g
Sodík0.22 g
Vápník52.18 g
Gi38

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.