Vepřová kýta zahuštěná jablkem: tradiční recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Vepřová kýta | 750 g | |
Česnek | 3 stroužky | |
Cibule | 2 kusy | |
Vepřové sádlo | 30 g | |
Jablko | 50 g | |
Kmín | 5 špetek | |
Hořčice plnotučná | 5 g | |
Paprika bílá | 0.5 kusy | |
Vepřový vývar | 500 ml | |
Sůl | 3 špetky | |
Pepř | 3 špetky |
Postup vepřová kýta
Vepřovou kýtu omyjte a nakrájejte na jemné plátky. Ty potřete hořčicí, osolte, opepřete a na závěr obalte v hladké mouce.
Do hrnce si dejte rozpustit sádlo, na kterém zprudka orestujete předpřipravené maso. Orestované maso odstavte z plotny.
V hrnci si osmahněte oloupané a nadrobno nakrájené cibule se třemi utřenými stroužky česneku, půlkou bílé papriky a kmínem.
Jakmile budete mít orestováno, přidejte vepřové plátky a vše podlijte půl litrem vepřového vývaru.
Na závěr do hrnce nastrouhejte půlku jablka, uzavřete pánvičkou a duste přibližně 20 minut.
Po uplynutí času maso vytáhněte, vzniklou směs rozmixujte. Případně ještě dochuťte solí a podávejte.
Vepřová kýta je recept na poměrně rychlý oběd. Nejlépe vepřová kýta chutná v doplnění s rýží, vyzkoušet ale můžete samozřejmě i brambory, knedlík či těstoviny. Recepty z vepřového masa jsou mezi lidmi velmi oblíbené, ačkoliv většinou nejsou příliš dietní. Jedním z nich je recept na pečený vepřový bůček.
Pokud by vás zajímali nejenom recepty z vepřového masa, jako je vepřová kýta, ale i další tipy na oběd, potěší vás tento článek. Naleznete zde chutné, rychlé i zdravé recepty, které si většina z vás rozhodně zamiluje.
Vepřová kýta: podrobný recept
Vepřovou kýtu omyjte a nakrájejte na jemné plátky. Ty potřete hořčicí, osolte, opepřete a na závěr obalte v hladké mouce.
Do hrnce si dejte rozpustit sádlo, na kterém zprudka orestujete předpřipravené maso. Orestované maso odstavte z plotny. V hrnci si osmahněte oloupané a nadrobno nakrájené cibule se třemi utřenými stroužky česneku, půlkou bílé papriky a kmínem.
Jakmile budete mít orestováno, přidejte vepřové plátky a vše podlijte půl litrem vepřového vývaru. Na závěr do hrnce nastrouhejte půlku jablka, uzavřete pánvičkou a duste přibližně 20 minut.
Po uplynutí času maso vytáhněte, vzniklou směs rozmixujte. Případně ještě dochuťte solí, nalijte omáčku do hlubokého talíře, přidejte maso, přílohu a podávejte.
Vepřová kýta
Vepřová kýta se nachází na zadní části nohy prasete, pyšní se libovým masem a jednoduchým opracováním. Můžete si ji připravit na několik způsobů, ať už zvolíte dušení, pečení či smažení. Tipů na oběd z vepřového masa na našem webu naleznete hned několik, ať už to bude vepřový bůček nebo vepřová kýta zahuštěná jablkem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 410.135 Kj
Bílkoviny | 2.59 g |
Sacharidy | 14.48 g |
Sacharidy z cukrů | 6.05 g |
Tuky | 1.39 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 1.84 g |
Vláknina | 5.05 g |
Sodík | 0.22 g |
Vápník | 52.18 g |
Gi | 38 |
Alergeny
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot