Vepřová panenka s hruškami
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
Vepřová panenka | 120 g | |
Hruška | 100 g | |
Špenát čerstvý | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Rozmarýn | 10 g |
Olivový olej si smícháme se solí , rozmarýnem a utřeným česnekem . Do vzniklé směsi si naložíme připravené maso nakrájené na plátky a necháme v chladničce odležet cca 2 hodiny . Pak maso zprudka orestujeme na rozpálené pánvi . Troubu si předehřejeme na 180 ° C a pak do ní v pekáčku vložíme maso spolu s na plátky nakrájenými hruškami , podlijeme trochou vody a pečeme cca 20 minut . Ozdobíme špenátovými lístky a jako přílohu můžeme zvolit celozrnnou rýži , těstoviny či brambory .
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 76.9065 Kj
Bílkoviny | 0.58 g |
Sacharidy | 1.61 g |
Sacharidy z cukrů | 0.1 g |
Tuky | 1.04 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.63 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
Vláknina | 0.05 g |
Vápník | 0.01 g |
Gi | 38 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot