Vepřová žebírka na medu recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Vepřová žebra1500 g
Včelí med10 lžic
Sladká chilli omáčka100 ml
Ocet50 ml
Omáčka sojová30 g
Granulovaný česnek6 špetek
Hořčice hrubozrnná4 lžičky
Sůl2 špetky

Postup marináda

1

Smíchejte 150 ml medu, 100 ml sladké chilli omáčky, 5 lžic octa, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce granulovaného česneku, 2 lžíce hrubozrnné hořčice a 1 lžíci hrubozrnné soli.

2

Důkladně všechny ingredience promíchejte.

Postup žebra

1

Do připravené marinády vložte naporcované maso a nechejte marinovat.

2

Marinovaná žebírka vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte minimálně hodinu a půl.

3

Vypečenou šťávu je možné zahustit.

Vepřová žebírka na medu jsou recept, který ocení snad každý milovník masa a výtečných pochutin. Marináda na žebra se dá dochutit dalšími surovinami, například nějakým druhem bylinek, třeba tymiánem. Pro maximální požitek podávejte žebra na medu s čerstvým, nadýchaným chlebem. Oblíbeným nápojem k vepřovým žebírkům je poctivé točené pivo. Chcete-li se zbavit přebytečných tukových zásob, neměli byste vepřová žebírka na medu konzumovat příliš často, obsahují totiž vysoké množství kalorií.

Tip: K žebírkům chutná nejlépe poctivé točené pivo, avšak k domácím žebírkům skvěle poslouží i lahvové pivo, například české pivo Pilsner Urquell či Excellent 11, která je možné také výhodně zakoupit jako Plzeň v akci. Plzeň v akci je možné vždy nalézt v akčních letácích a stejně tak Excellent 11 akce, například na portále Kaufino. 

Vepřová žebírka a chleba v troubě

Jak jsme zmínili výše, nejlepší jsou žebra na medu v doplnění s chlebem. Zkuste si z pohodlí domova upéct vlastní a nejlépe chleba v troubě, ten totiž není vůbec náročný na přípravu. Základními ingrediencemi, které pro chleba v troubě budete potřebovat, jsou různé druhy mouky, sůl, cukr, ocet, kmín. Samozřejmě si připravte i čerstvé droždí, aby chlebový bochánek krásně nakynul. Krajíce, které vám zbydou, využijte i k večeři a doplňte je například zdravou vajíčkovou pomazánkou.

Zdravá vajíčková pomazánka recept

Abyste pracně nemuseli dohledávat recept na zdravou vajíčkovou pomazánku, přikládáme vám ho rovnou i sem. Zdravá vajíčková pomazánka je zástupcem rychlých večeří, na kterých si však božsky pochutnáte. Oblíbená je tato pomazánka především v období Velikonoc, kdy se v téměř každé domácnosti nachází značné množství vajec. Recept je skvělý v tom, že si ho můžete upravit podle svých chutí a preferencí. Výborně zdravou vajíčkovou pomazánku doplní ředkvičky, bylinky či olivy.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 260.164 Kj

Bílkoviny1.45 g
Sacharidy9.9 g
Sacharidy z cukrů8.73 g
Tuky1.56 g
Vláknina0.01 g
Vápník0.5 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Hořčice a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.