Vepřová žebírka na medu recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Vepřová žebra | 1500 g | |
Včelí med | 10 lžic | |
Sladká chilli omáčka | 100 ml | |
Ocet | 50 ml | |
Omáčka sojová | 30 g | |
Granulovaný česnek | 6 špetek | |
Hořčice hrubozrnná | 4 lžičky | |
Sůl | 2 špetky |
Postup marináda
Smíchejte 150 ml medu, 100 ml sladké chilli omáčky, 5 lžic octa, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce granulovaného česneku, 2 lžíce hrubozrnné hořčice a 1 lžíci hrubozrnné soli.
Důkladně všechny ingredience promíchejte.
Postup žebra
Do připravené marinády vložte naporcované maso a nechejte marinovat.
Marinovaná žebírka vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte minimálně hodinu a půl.
Vypečenou šťávu je možné zahustit.
Vepřová žebírka na medu jsou recept, který ocení snad každý milovník masa a výtečných pochutin. Marináda na žebra se dá dochutit dalšími surovinami, například nějakým druhem bylinek, třeba tymiánem. Pro maximální požitek podávejte žebra na medu s čerstvým, nadýchaným chlebem. Oblíbeným nápojem k vepřovým žebírkům je poctivé točené pivo. Chcete-li se zbavit přebytečných tukových zásob, neměli byste vepřová žebírka na medu konzumovat příliš často, obsahují totiž vysoké množství kalorií.
Tip: K žebírkům chutná nejlépe poctivé točené pivo, avšak k domácím žebírkům skvěle poslouží i lahvové pivo, například české pivo Pilsner Urquell či Excellent 11, která je možné také výhodně zakoupit jako Plzeň v akci. Plzeň v akci je možné vždy nalézt v akčních letácích a stejně tak Excellent 11 akce, například na portále Kaufino.
Vepřová žebírka a chleba v troubě
Jak jsme zmínili výše, nejlepší jsou žebra na medu v doplnění s chlebem. Zkuste si z pohodlí domova upéct vlastní a nejlépe chleba v troubě, ten totiž není vůbec náročný na přípravu. Základními ingrediencemi, které pro chleba v troubě budete potřebovat, jsou různé druhy mouky, sůl, cukr, ocet, kmín. Samozřejmě si připravte i čerstvé droždí, aby chlebový bochánek krásně nakynul. Krajíce, které vám zbydou, využijte i k večeři a doplňte je například zdravou vajíčkovou pomazánkou.
Zdravá vajíčková pomazánka recept
Abyste pracně nemuseli dohledávat recept na zdravou vajíčkovou pomazánku, přikládáme vám ho rovnou i sem. Zdravá vajíčková pomazánka je zástupcem rychlých večeří, na kterých si však božsky pochutnáte. Oblíbená je tato pomazánka především v období Velikonoc, kdy se v téměř každé domácnosti nachází značné množství vajec. Recept je skvělý v tom, že si ho můžete upravit podle svých chutí a preferencí. Výborně zdravou vajíčkovou pomazánku doplní ředkvičky, bylinky či olivy.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 260.164 Kj
Bílkoviny | 1.45 g |
Sacharidy | 9.9 g |
Sacharidy z cukrů | 8.73 g |
Tuky | 1.56 g |
Vláknina | 0.01 g |
Vápník | 0.5 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot