Vrtulky zapečené s hlívou
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 1 stroužek | |
Hlíva ústřičná | 100 g | |
Mléko polotučné | 100 ml | |
Olej olivový | 5 ml | |
Sýr eidam 20% tuku | 20 g | |
Tymián | 10 g | |
Těstoviny bezvaječné | 100 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata | 2 kusy | |
Jogurt selský 3,5 % tuku | 50 g |
Cibuli si nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky, hlívu na nudličky a společně poopečeme na trošce oleje. Smícháme s uvařenými těstovinami. Přidáme rajčata, opepříme, osolíme a dáme do zapékací mísy na 15 minut zapéct. Poté zalijeme mlékem s rozmíchaným jogurtem a sýrem a zapékáme dozlatova.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 360.489 Kj
Bílkoviny | 2.72 g |
Sacharidy | 14.62 g |
Sacharidy z cukrů | 6.08 g |
Tuky | 1.65 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.92 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 5.02 g |
Sodík | 0.03 g |
Vápník | 38.01 g |
Gi | 35.15 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot