Výtečné jablečné lívance recept
Ingredience na 1 porci
Jablko | 250 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 15 g | |
Skořice | 0.5 g | |
Cukr bílý | 25 g | |
Mouka hladká | 120 g | |
Cukr moučka | 20 g | |
Sůl | 2 špetky | |
Vejce | 1 kus | |
Mléko polotučné | 180 ml | |
Máslo | 30 g |
Jablečná náplň postup
V míse smíchejte nastrouhaná jablka, citronovou šťávu, skořici a 1 lžíci cukru.
Jablečné lívance recept
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, práškový cukr, sůl a kypřicí prášek do pečiva.
V další misce lehce rozšlehejte vajíčko, přidejte mléko a rozpuštěné máslo nebo olej. Důkladně promíchejte, aby se všechny tekuté složky spojily dohromady.
Nalijte tekuté složky do mísy se suchými ingrediencemi a začněte míchat, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Na středně silně rozpálené pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje.
Lžící nebo stěrkou nalijte malé množství těsta na pánvi a vytvořte menší lívance o průměru přibližně 7-10 cm.
Na každý lívanec dejte lžíci jablečné náplně. Rozprostřete ji po povrchu těsta tak, aby se náplň dobře rozložila.
Počkejte, až se na povrchu lívanců začnou tvořit bublinky, což je znamení, že je čas je opatrně obrátit. Smažte druhou stranu lívanců, dokud nejsou krásně zlatavé a propečené.
Hotové jablečné lívance můžete servírovat horké, posypané moučkovým cukrem nebo je doplnit kopečkem šlehačky.
Jablečné lívance, to je oblíbená lahůdka, která v sobě nese kouzlo domova a špetku nostalgického kouzla. Tyto výtečné jablečné lívance se vyznačují perfektním spojením křupavé vnější vrstvy a šťavnaté, sladké jablečné náplně. Není divu, že jsou mezi všemi věkovými skupinami oblíbené jako skvělá snídaně, svačina nebo dezert.
Jak vykouzlit ty nejlepší lívance s jablky a skořicí?
Základem jablečných lívanečků je jednoduché těsto, které se vyrábí smícháním hladké mouky, kypřícího prášku do pečiva a špetky soli. To se poté spojí s tekutými složkami – vajíčkem, mlékem a rozpuštěným máslem či olejem. Tato směs vykouzlí těsto s dokonalou konzistencí, které propůjčí jablečným lívancům pro děti i dospělé vzdušnou a chutnou strukturu.
Ať už máte rádi klasické recepty, jako je recept na americké lívance či kynuté lívance s droždím, nebo toužíte po inovaci, lívance s jablky a skořicí vám nabídnou neomezenou kreativitu. Největším tahákem je náplň ze strouhaných jablek, která je dochucená citronovou šťávou a skořicí. Tato kombinace dodá jablečným lívanečkům nejen neodolatelnou vůni, ale také osvěžující chuť, na rozdíl od tradičního receptu na americké lívance.
Ať už preferujete banánové lívance posypané moučkovým cukrem, kefírové lívance s jablky a skořicí, skvostné lívance se slanými ingrediencemi, recept na kefírové lívance s jablky a hruškami nebo dokonce exotické varianty naplněné netradičními chutěmi, jedno je jisté, lívance jsou pokrmem s nekonečnými možnostmi a jistotou, že vás nikdy nezklamou.
Jablečné lívanečky milovaly už naše babičky
Jablečné lívance jsou nejen chutným pokrmem, ale i cestou zpět do dětství, kdy vůně lívanců z babiččiny kuchyně naplňovala celý dům. Připravte si je jako dokonalý dezert po večeři, sladkou svačinu nebo na nedělní snídani, ať už je doprovodíte šlehačkou, medem nebo jednoduše posypete práškovým cukrem. Jablečné lívance – neodolatelně chutný způsob, jak oslavit chuť života.
Lívance jsou nesmrtelným spojovacím článkem, který oslovuje všechny generace, kultury a chutě. Jsou symbolem toho, že i v jednoduchosti může být nalezená nesmírná radost a uspokojení. Takže neváhejte a ponořte se do světa lívanců, ať už vsadíte na kynuté lívance s droždím, anebo na zdravé jablečné lívance pro děti.
Tip! Kromě těchto výtečných jablečných lívanců vyzkoušejte také zdravé jablečné lívance, které potěší i sportovce.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 407.563 Kj
Bílkoviny | 6.39 g |
Sacharidy | 4.14 g |
Sacharidy z cukrů | 1.06 g |
Tuky | 6.31 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.39 g |
Sodík | 0.28 g |
Vápník | 0.03 g |
Gi | 38.15 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot