Zapečená paprika se zeleninou a balkánským sýrem
Ingredience na 1 porci
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Cibule jarní | 1 kus | |
Sýr balkánský | 30 g | |
Paprika červená | 1 kus | |
Paprika bílá | 1 kus |
Červené papriky přepulte, vydlabejte z nich semínka a omyjte je. Do rozpůlených paprik přidejte na jemno nakrájenou zeleninu, zakápněte olivovým olejem a posypte balkánským sýrem.
Přidejte koření a bylinky dle chuti, osolte a opepřete. K dochucení doporučujeme například provensálské koření (oregano, tymián) nebo jestli se nebojíte nových chutí, k dochucení můžete přidat také citrónový pepř, který jídlu vykouzlí svěží aroma.
Troubu předehřejte na 180°C a papriky pečte na plechu vloženém pečícím papírem dokud nebudou měkké – cca 20-30 minut, doba pečení se může lišit podle typu trouby.
Upečené papriky nechte mírně zchladnout a můžete podávat, jíst se mohou jak za tepla, tak za studena. Můžete si je vzít tedy i pohodlně do práce, kde není možnost mikrovlnné trouby.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 385.271 Kj
Bílkoviny | 3.61 g |
Sacharidy | 14.01 g |
Tuky | 4.37 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.73 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 5.31 g |
Vápník | 27 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot