Zapečené avokádo
Ingredience na 1 porci
Vejce | 1 kus | |
Avokádo čerstvé | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Petržel nať | 1 g | |
Sýr parmazán strouhaný | 15 g |
Avokádo se těší velké oblibě a není divu, když je tak úžasně zdravé. Je označováno za superpotravinu díky svému vysokému obsahu antioxidantů, prospěšných tuků, vitamínů a vlákniny.
Nejdříve si připravte čerstvé avokádo. Rozkrojte ho podélně na dvě poloviny, vyndejte pecku a z jedné poloviny vydlabejte asi tak lžíci až dvě dužiny.
Polovinu avokáda vložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, aby se nemohla během pečení převrátit. Poté do ní vklepněte jedno vejce. Zlehka osolte a opepřete a dejte péct do trouby na 200° asi na 15 minut.
Když je vejce s avokádem téměř hotové, zasypte ho strouhaným parmazánem a nechte ještě několik minut dopéct.
Před podáváním můžete ozdobit čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 348.827 Kj
Bílkoviny | 6.58 g |
Sacharidy | 0.62 g |
Tuky | 5.98 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.57 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.07 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot