Zapečené kuřecí maso


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kuřecí stehenní řízek500 g
Slanina100 g
Cibule1 kus
Blaťácké zlato200 g
Kuřecí vývar300 ml
Žampiony sterilované100 g
Sůl2 špetky
Koření grilovací3 špetky
Koření paprika mletá2 špetky

Postup zapečené maso

1

Kuřecí maso nakrájejte na plátky, osolte, ochuťte grilovacím kořením a vložte do pekáče.

2

V pekáči maso zasypejte sterilovanými žampiony, nakrájenou slaninou, cibulí, nastrouhaným sýrem blaťácké zlato a posypejte mletou paprikou.

3

Do výše masa vše zalijte kuřecím vývarem.

4

Přikryjte pekáč alobalem, vložte ho do trouby předehřáté na 200 °C a pečte zhruba 15 minut.

5

Poté odendejte alobal a pečte maso dalších 15 minut.

6

Na závěr v troubě zapněte režim grilu a nechejte zapéct sýr.

Zapečené kuřecí maso se peče se sýrem zvaným blaťácké zlato. Jedná se o zástupce měkkých sýrů z české výroby, který pečené kuřecí maso doplní výtečnou chutí. Přílohou, kterou vám k zapečenému kuřecímu prsu doporučujeme podávat, jsou brambory, ať už pečené nebo vařené. Kromě kuřecího masa můžete obdobně zapéct i maso krůtí. Zvolit se dá i jiná alternativa sýru.

K obědu zapečené kuřecí maso a k večeři zdravá pizza

Pokud si k obědu budete připravovat zapečené kuřecí maso, je vhodné zvolit zdravější verzi večeře. Výbornou volbou je například zdravá pizza, jejíž základ je tvořen zeleninou. Těsto se peče z květáku, který lidskému tělu dodává potřebnou dávku vitaminů. Náplň na zdravou pizzu můžete zvolit podle sebe. Dietnější verzí je například tuňák nebo kvalitní krůtí šunka. Pokud nepatříte k příznivcům květáku, zvolte za základ zdravé pizzy ovesné vločky.

Jako dezert proteinové lívance

Již jsme vám doporučili pokrm k obědu, kterým je pečené kuřecí maso, i k večeři, kterou zastoupí zdravá pizza. A tak nebude příliš od věci, když zmíníme i dobrotu, která skvěle zastoupí odpolední svačinu. Proteinové lívance se dají připravit nejenom ke svačině, ale i jako chutná snídaně. Těsto na proteinové lívance se připravuje ze špaldové mouky, proteinu, mandlového mléka a několika dalších ingrediencí. Jedná se o chutného zástupce zdravých a rychlých jídel. Nejlépe lívance chutnají v doplnění řeckého jogurtu s čerstvým ovocem.

Další kuřecí tip: kuře na zelí

Kuře na zelí je recept, který chutná nejlépe v doplnění s bramborovým či houskovým knedlíkem. Obdobně jako kuře v zelí si můžete připravit i zajíce. Kromě grilovacího koření neuškodí, ochutíte-li kuřecí maso i kmínem. Kuře na zelí obsahuje vysoké množství vitaminů, především těch třídy B a C. Kuřecí maso je navíc velmi lehce stravitelné, a tak se doporučuje při zdravém stravování. Obdobně na tom je i zelí, to navíc patří mezi jednu z nejlevnějších surovin.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 269.9 Kj

Bílkoviny4.06 g
Sacharidy11.86 g
Sacharidy z cukrů7.01 g
Tuky0.81 g
Cholesterol0.04 g
Vláknina6.01 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.