Zapečený květák po Indicku
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Mrkev | 1 kus | |
Česnek | 1 stroužek | |
Hrášek čerstvý | 200 g | |
Brambory | 80 g | |
Květák | 200 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Koření kari | 4 špetky | |
Máslo ghee | 10 g |
Tento lahodný pokrm je díky květáku velmi dietní a bohatý na vitamín C. Květák navíc obsahuje antikarcinogenní látky, takže slouží i jako prevence před vznikem nádorových onemocnění.
Do hrnce si připravte čerstvý hrášek. Zalijte ho horkou vodou tak aby byl všechen ponořen a vařte cca 30 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte dohladka.
Zatím si pečlivě omyjte brambory a nakrájejte je ve slupce na menší hranolky nebo tenké plátky. Také očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a omytý květák rozeberte na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupejte a cibuli nakrájejte na kolečka.
V jiném hrnci rozehřejte ghee a osmahněte na něm na půlkolečka nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přisypte kari koření a zalijte vychládlou hrachovou kaší. Na závěr vmíchejte připravené brambory, mrkev a květák. Vše dobře promíchejte, osolte a nechte mírně prohřívat.
Hrnec stáhněte z plotny a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte po dobu 40 minut v předehřáté troubě na 200°C.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 415.202 Kj
Bílkoviny | 2.51 g |
Sacharidy | 18.27 g |
Sacharidy z cukrů | 6.03 g |
Tuky | 1.58 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.63 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 7.08 g |
Vápník | 37.02 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot