Zapečený květák po Indicku


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Mrkev1 kus
Česnek1 stroužek
Hrášek čerstvý200 g
Brambory80 g
Květák200 g
Sůl1 špetka
Koření kari4 špetky
Máslo ghee10 g

Tento lahodný pokrm je díky květáku velmi dietní a bohatý na vitamín C. Květák navíc obsahuje antikarcinogenní látky, takže slouží i jako prevence před vznikem nádorových onemocnění.

 

Do hrnce si připravte čerstvý hrášek. Zalijte ho horkou vodou tak aby byl všechen ponořen a vařte cca 30 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte dohladka.

 

Zatím si pečlivě omyjte brambory a nakrájejte je ve slupce na menší hranolky nebo tenké plátky. Také očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a omytý květák rozeberte na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupejte a cibuli nakrájejte na kolečka.

 

V jiném hrnci rozehřejte ghee a osmahněte na něm na půlkolečka nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přisypte kari koření a zalijte vychládlou hrachovou kaší. Na závěr vmíchejte připravené brambory, mrkev a květák. Vše dobře promíchejte, osolte a nechte mírně prohřívat.

 

Hrnec stáhněte z plotny a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte po dobu 40 minut v předehřáté troubě na 200°C.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 415.202 Kj

Bílkoviny2.51 g
Sacharidy18.27 g
Sacharidy z cukrů6.03 g
Tuky1.58 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.63 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina7.08 g
Vápník37.02 g
Gi0.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.