Zapékané těstoviny s brokolicí


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Brokolice70 g
Hrášek čerstvý40 g
Mozzarella30 g
Bazalka čerstvá1 hrst
Vejce1 kus
Rajčata cherry1 hrst
Oregano drcené2 špetky
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Jogurt selský 3,5 % tuku150 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Olej řepkový10 ml
Těstoviny celozrnné100 g

Troubu předehřejte na 190°C. Těstoviny uvařte dle návodu na obale. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné, jsou nutričně hodnotnější, než klasické pšeničné těstoviny.

 

Na pánvi osmažte cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přisypte spařené růžičky brokolice a restujte dalších pět minut. Brokolici je dobré zařazovat často do stravy, je plná vitamínu a tvoří skvělý přísun železa. Dále přidejte pokrájenou papriku, rajčátka a hrášek. Společně ještě duste několik málo minut.

 

Jogurt prošlehejte s vejci a do směsi zamíchejte nastrouhanou mozzarelu a bazalku. Omáčku smíchejte se zeleninou a těstovinami. Dochuťte kořením a citrónovou šťávou. Dále osolte a opepřete a vše dejte do zapékací mísy a zapékejte cca 20 minut.

 

Těstoviny podávejte zakáplé olivovým olejem a snítkou čerstvé bazalky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 682.43072 Kj

Bílkoviny8.92 g
Sacharidy14.25 g
Sacharidy z cukrů6.58 g
Tuky7.2 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.75 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina4.33 g
Sodík0.08 g
Vápník38.03 g
Gi35.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.