Zapékané těstoviny s brokolicí
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Brokolice | 70 g | |
Hrášek čerstvý | 40 g | |
Mozzarella | 30 g | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Vejce | 1 kus | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Oregano drcené | 2 špetky | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Jogurt selský 3,5 % tuku | 150 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Olej řepkový | 10 ml | |
Těstoviny celozrnné | 100 g |
Troubu předehřejte na 190°C. Těstoviny uvařte dle návodu na obale. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné, jsou nutričně hodnotnější, než klasické pšeničné těstoviny.
Na pánvi osmažte cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přisypte spařené růžičky brokolice a restujte dalších pět minut. Brokolici je dobré zařazovat často do stravy, je plná vitamínu a tvoří skvělý přísun železa. Dále přidejte pokrájenou papriku, rajčátka a hrášek. Společně ještě duste několik málo minut.
Jogurt prošlehejte s vejci a do směsi zamíchejte nastrouhanou mozzarelu a bazalku. Omáčku smíchejte se zeleninou a těstovinami. Dochuťte kořením a citrónovou šťávou. Dále osolte a opepřete a vše dejte do zapékací mísy a zapékejte cca 20 minut.
Těstoviny podávejte zakáplé olivovým olejem a snítkou čerstvé bazalky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 682.43072 Kj
Bílkoviny | 8.92 g |
Sacharidy | 14.25 g |
Sacharidy z cukrů | 6.58 g |
Tuky | 7.2 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.75 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 4.33 g |
Sodík | 0.08 g |
Vápník | 38.03 g |
Gi | 35.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot