Zapékaný patizon plněný kuřecím masem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Olej olivový1 ml
Vejce1 kus
Sýr eidam 30% tuku40 g
Kuřecí prsa (restovaná)150 g
Oregano drcené1 špetka
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Muškátový oříšek mletý1 g
Patizon215 g

Odkrojíme si spodní část patizonu, pak odřízneme vršek a střed vydlabeme lžičkou. Patizon zalijeme vařící osolenou vodou, necháme odpočívat 2 minuty a dáme okapat na talíř. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku s plátky česneku. Po chvilce přidáme trochu dužiny z patizonu a krátce podusíme. Nakonec přidáme maso, vejce, trochu sýra, dochutíme solí a kořením. Touto směsí naplníme patizon. Vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, navrch posypeme sýrem. Pečeme cca 35 minut při 200°C.   

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 625.2993 Kj

Bílkoviny8.15 g
Sacharidy11.42 g
Sacharidy z cukrů6.5 g
Tuky7.27 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.8 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.1 g
Sodík0.07 g
Vápník37.21 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.