Zapékaný patizon plněný kuřecím masem
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 2 stroužky | |
Olej olivový | 1 ml | |
Vejce | 1 kus | |
Sýr eidam 30% tuku | 40 g | |
Kuřecí prsa (restovaná) | 150 g | |
Oregano drcené | 1 špetka | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Petržel nať | 1 g | |
Muškátový oříšek mletý | 1 g | |
Patizon | 215 g |
Odkrojíme si spodní část patizonu, pak odřízneme vršek a střed vydlabeme lžičkou. Patizon zalijeme vařící osolenou vodou, necháme odpočívat 2 minuty a dáme okapat na talíř. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku s plátky česneku. Po chvilce přidáme trochu dužiny z patizonu a krátce podusíme. Nakonec přidáme maso, vejce, trochu sýra, dochutíme solí a kořením. Touto směsí naplníme patizon. Vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, navrch posypeme sýrem. Pečeme cca 35 minut při 200°C.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 625.2993 Kj
Bílkoviny | 8.15 g |
Sacharidy | 11.42 g |
Sacharidy z cukrů | 6.5 g |
Tuky | 7.27 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.8 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 3.1 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 37.21 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot