Zeleninová jarní polévka s tofu

Ingredience na 1 porci

Brambory100 g
Bazalka čerstvá1 hrst
Cibule jarní1 kus
Pórek0.5 kusy
Sýr tofu100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať10 g
Zeleninový vývar250 ml
Olej řepkový7 ml
Celer řapíkatý1 kus

Na řepkovém oleji orestujeme cibulku, brambory pokrájené na kostičky a zalijeme vývarem. Povaříme cca 5 minut, poté přidáme kolečka pórku, proužky řapíkatého celeru a povaříme dalších 5 minut. Ke konci přidáme kostičky tofu, aby se prohřálo. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.    

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 255.488 Kj

Bílkoviny3.02 g
Sacharidy8.37 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky1.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.07 g
Vláknina3.51 g
Vápník27 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.